Tekst Politie Limburg

Een volwaardige hennepkwekerij in zeecontainers en opleggers maken ze bij het ondermijningsteam Limburg niet vaak mee 

Ondergrondse toestanden

Een hennepkwekerij zoals die van afgelopen zondagmiddag 25 maart  maken ze niet vaak mee bij het ondermijningsteam Limburg.  In vijf trailers en vier zeecontainers trof de politie na een melding van een brand in een loods hennepkwekerijen aan.

De containers en opleggers waren hier speciaal voor ingericht, op zeer professionele wijze. Alles is in de vorm van bekabeling netjes afgewerkt. Geen rommelige elektra of lekkende waterleidingen. Per container of trailer een eigen filtratiesysteem, hierdoor rook je in de loods niets van de henneplucht. Daarnaast was er in een aparte en goed geïsoleerde ruimte een grote generator neergezet voor de elektriciteit op te wekken.

Een van de hennepkwekerijen

Vier van deze opleggers stonden vol met hennepplanten. Een eerste schatting wijst op ongeveer 500 hennepplanten per oplegger. Daarnaast werden er ook vier grote zeecontainers aangetroffen die eveneens waren ingericht als kwekerij en voorzien van hennepplanten. Daarin stonden ruim 240 hennepplanten per zeecontainer, zo blijkt uit een eerste ruwe schatting. Na onderzoek zijn alle hennepplanten en aangetroffen apparatuur vernietigd.

De politie in Heerlen is samen met het Team Ondermijning Limburg een onderzoek gestart. Een enorme klus die we gedurende de dag samen met partners van o.a. Enexis, brandweer en Forensische opsporing hebben opgepakt.

Meer zien?

Journalisten van 1Limburg keken in de container