Ondernemen en ondermijnende criminaliteit… Twee zaken die steeds meer met elkaar verbonden raken. En vaak niet zichtbaar. Hoe kunnen ondernemers die signalen van die ondermijnende criminaliteit nu herkennen? En wanneer meld je als ondernemer een (bijna) transactie die je niet lekker zit?

Het Platform Veilig Ondernemen in Limburg (PVO), het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de politie in Limburg hebben in het kader van publiek private samenwerking de handen in elkaar geslagen. Deze drie ‘partijen’ hebben als experiment twee filmpjes laten maken waarin de problematiek een ‘beetje’ uitvergroot wordt. Het doel is het creëren van bewustwording van ondermijnende criminaliteit.

Het Team Ondermijning van de politie in Limburg is regelmatig in gesprek met branche- organisaties over de signalen en aanpak van ondermijnende criminaliteit. Dit heeft inmiddels geleid tot het ontwikkelen van een aantal checklists maar ook preventieposters. 
De vragen van de ondernemers zijn vooral gericht op het herkennen van de signalen; wat kan ik als ondernemer doen? Waar kan ik als ondernemer met mijn vragen terecht?

Op de sites van het CCV, PVO maar ook de ondernemers website www.veiligondernemenbeginthier.nl zijn de checklists en posters te vinden, alsmede de video's.

Meer informatie vindt u in de onderstaande CCV-infosheets en checklists. Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met CCV-adviseur Luuk Olsthoorn.

Bij wie kan ik als ondernemer hiermee terecht?

Als iets te mooi is om waar te zijn, meld dit dan. Dat kan op de volgende manieren: