Dit artikel hoort bij: Impact 2018

Porsches en peuken

Tekst Politie Limburg
Foto Politie Limburg

Bij een gezamenlijke actie door Douane, FIOD, het Team Ondermijning Limburg en de Duitse politie zijn donderdagochtend diverse goederen in beslag genomen waaronder drie Porsche, een grote hoeveelheid geld en sigaretten. Naar aanleiding van een lopend onderzoek door de Duitse politie naar handel en bezit van verdovende middelen, is er vandaag in Venlo op een tweetal locatie een doorzoeking geweest. Een man uit Venlo is vanochtend op de luchthaven van Düsseldorf aangehouden als verdachte in deze zaak.

Door agenten werden bij doorzoekingen van een pand en garagebox aan de Diamanthof meerdere dure horloges en enkele tienduizenden euro aan cash geld aangetroffen.

In garageboxen op een terrein aan de Amnesty Internationallaan werden meerdere goederen aangetroffen door politiemedewerkers. Drie auto’s van het merk Porsche zijn in beslag genomen en afgevoerd.

Er zijn ook grote hoeveelheden sigaretten aangetroffen.

Een hennepkwekerij met 420 erin werd ook ontmanteld. 

Team Ondermijning Limburg

Het Team Ondermijning Limburg is onderdeel van een gezamenlijke geïntensiveerde aanpak om als overheid de ondermijnende en georganiseerde criminaliteit in Zuid-Nederland een halt toe te roepen. Door integrale samenwerking met gemeenten, provincies, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers.